Swedish synopsis for CoB, Stad av Skuggor

Posted: 2013/05/30 in Uncategorized
Tags: , , , ,

Stad av skuggor bok

Now we are less then a week away from the release of the swedish translation of City of Bones! On the 5th of June non english speaking readers will be able to enjoy the fanatastic world of Cassandra Clare’s.
Below the synopsis for CoB in swedish.

Nu är det inte alls lång tid kvar tills den svenska översättningen av City of Bones, Stad av skuggor kommer ut. Från och med den 5:e Juni kommer alla som inte kan eller vill läsa engelska kunna njuta av Cassandra Clares fantastiska värld!
Här kommer den svenska synopsisen för boken:

“Cassandra Clares internationella succéserie om skuggjägare äntligen på svenska!

Följ med till New Yorks mörka sida, till de varelser som föredrar att röra sig i natten och skuggorna. Här finns demoner, vampyrer, varulvar, trollkarlar, älvor, skönhet, skräck och passion.

The Mortal Instruments är den mest framgångsrika internationella urban fantasy-serien vid sidan av Twilight de senaste åren.

Det är en vanlig söndagskväll och sommarlov. Clary Fray har fått med sig sin bästa vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig kväll, det blir början på Clarys nya liv.

Clary blir vittne till hur tre ungdomar med konstiga tatueringar och vapen (tjejen har en piska!) dödar en kille inne på klubben. Om det nu är en “kille”. Han ser väldigt konstig ut på slutet och hans kropp försvinner utan minsta blodspår. Och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna.

Det blir om möjligt ännu konstigare nästa dag då en av mördarna, Jace, dyker upp på samma fik som Clary och Simon. Och samma kväll försvinner Clarys mamma spårlöst …

Stad av skuggor, den första delen i serien “The Mortal Instruments”, gavs ut redan 2007. Sedan dess har det blivit ytterligare fyra delar (del 2 kommer på svenska hösten 2013 och del 3 våren 2014) och en spin off-serie som utspelar sig i London på 1800-talet (viktoriansk steampunk!). ”

Swedish publisher/ svenska förlaget : Bonnier Carlsen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s